Project omschrijving

Klantcase CISK

Civiel & Infra Service Kwaliteitsdienst
Civiel & Infra Service Kwaliteitsdienst (CISK)
De Organisatie

Civiel & Infra Service Kwaliteitsdienst is een kwaliteitsdienst binnen de wegenbouw branche.
Werkzaamheden waar zij in gespecialiseerd zijn: Uitvoeren van nucleaire dichtheidsmetingen, asfaltbegeleiding, asfaltboringen, constructieboringen, landmeet, tekenwerk en overige wegenbouwkundige onderzoeken werken hierin nauw samen met geaccrediteerde laboratoria en ingenieursbureau’s.

Het Probleem

Het vastleggen van de informatie wat asfaltboringen betreft duurt lang, is omslachtig en erg fout gevoelig. De boorgegevens verzamelen, foto’s maken en vastleggen van de juiste coördinaten worden op locatie handmatig op verschillende manieren gedaan. Eenmaal op kantoor wordt deze informatie in Exelbestanden vastgelegd om er een uiteindelijke rapportage uit te halen voor de klant. Het proces van het vastleggen van deze gegevens in de juiste lay-out kost veel tijd.

De Vraag

CISK wil het administratieve proces rond asfaltboringen versnellen en overzichtelijk maken voor hunzelf en de klant. Aan 4PROCES de vraag of het mogelijk is om dit proces digitaal te maken.

Het Oplossing

4PROCES heeft een applicatie ontwikkeld voor CISK, waarmee medewerkers op locatie de informatie op een iPad kunnen vastleggen. De foto’s, boorgegevens en de juiste coördinaten kunnen ingevuld worden. De iPad is gekoppeld aan de meetapparatuur, zodat de coördinaten nauwkeurig gemeten kunnen worden.  Met deze samengestelde informatie kan er met één druk op de knop een rapportage naar de klant worden gemaild. “Een geweldige tijdsbesparing! Wat eerder 2 uur van mijn tijd kosten om tot en uitgebreide rapportage te komen, is nu in ongeveer 10 minuten geregeld! Zo kan ik efficiënter werken en is er meer aandacht voor de klant. Tevens kan er direct na het boren met één druk op de knop een concept rapportage naar de opdrachtgever worden gestuurd” aldus Bjorn Kerste, bedrijfscoördinator van Civiel & Infra Service Kwaliteitsdienst.

De Implementatie

In verschillende workshops hebben 4PROCES en CISK de informatie en het proces besproken en vastgelegd. “4PROCES heeft de informatie die wij graag willen vastleggen in een mooie lay-out ontwikkeld. Het is een fijne, overzichtelijk en simpele applicatie geworden. Wij werken nu niet alleen efficiënter, maar ook de foutmarge is vrijwel tot 0% gedaald. Door de tijdsbesparing hebben wij ervoor gekozen om extra informatie aan de rapportage toe te voegen dan gebruikelijk, om de klant of asfaltcentrale volledig te ontzorgen en zo vooruitstrevend te zijn ” aldus Bjorn Kerste.
De applicatie en de rapportage kregen een overzichtelijke lay-out in de huisstijl van CISK, met daardoor een professionele uitstraling naar hun klanten.

De Verbetering

Bjorn Kerste; “De samenwerking was erg prettig. In de verschillende workshops hebben we met elkaar kunnen bepalen hoe de applicatie eruit komt te zien. Tijdens het gehele proces zijn wij goed begeleid door 4PROCES.  Doordat de applicatie in kleine stapjes is gebouwd, konden wij meteen kennis maken met de applicatie en ermee werken. Dit hebben wij als zeer positief ervaren. 4PROCES levert snelle service en is toegankelijk in hun communicatie.  Wij hebben het proces van asfaltboringen met elkaar afgerond en zijn samen met 4PROCES aan het kijken of we meer van onze processen kunnen digitaliseren”