De voordelen van low code laten ontwikkelen

Low code platform File Maker

Natuurlijk kent een applicatie op maat laten maken veel voordelen boven werken met standaard software. Maar specifiek laten ontwikkelen op een low code platform kent ook weer voordelen boven no code of high code.

Low code voordelen

Bij 4PROCES bouwen we met het low code platform FileMaker, maar de voordelen van low code ontwikkeling gelden voor (bijna) alle low code ontwikkelplatformen.

  1. Korte ontwikkeltijd

Op een low code platform bouwt de developer met bouwstenen; hij hoeft niet voor iedere functionaliteit vanaf 0 een script te schrijven. Low code ontwikkelen gaat dus een stuk sneller dan traditioneel coderen.

  1. Minder fout-gevoelig

De bouwblokken zijn bewezen succesvol, hier zitten geen bugs meer in. Ook het testen van de applicatie gaat een stuk sneller; dit draait alleen om functionaliteit, niet om het ontdekken van een foutje in de codering.

  1. Lagere kosten

In vergelijk met high code-ontwikkeling, heeft een FileMaker-specialist minder lang werk aan het opbouwen (coderen) en testen van een applicatie. Dat betekent minder kosten aan ontwikkeluren.

  1. Later uitbreiden

Start nu met een toepassing die precies past bij wat u nodig heeft. Met FileMaker heeft u altijd de optie om functionaliteiten later uit te breiden of toe te voegen. Zo betaalt u nooit voor onderdelen die u niet nodig heeft en spreidt u de kosten voor uitgebreidere software.

  1. Universele bouwmethode

Iedereen die binnen FileMaker bouwt, bouwt in de basis op dezelfde manier. Bij 4PROCES kunnen we (bijna) elke FileMaker-applicatie voor u uitbreiden. Ook als de basis ergens anders is opgezet.

Heeft bijvoorbeeld het tech-team binnen uw bedrijf een applicatie gemaakt met FileMaker, maar wordt het te complex? Of draait uw FileMaker-applicatie al een tijdje mee en wilt u deze uitbouwen? In de meeste gevallen kunnen wij verder werken aan wat u al heeft.

 

Note: niet alle low code platformen werken hetzelfde. Vaak is de techniek vergelijkbaar, maar ze kunnen niet zonder koppeling cross-platform gebruikt worden. Wilt u meer met uw huidige applicatie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.