Excel problemen in het MKB

Stap nu over naar een Software Oplossing op Maat

In de Knoop met Excel

Veel bedrijven maken gebruik van Excel als ondersteuning van hun bedrijfsprocessen en dit zorgt voor veel problemen. Excel wordt door veel bedrijven breed ingezet. Het Microsoft-programma groeit vaak vanaf dag één mee met een bedrijf en zit daardoor diep in de organisatie genesteld. Maar toch loopt het mkb steeds vaker tegen Excel-problemen op.

 

Excel is tijdrovend
Data invoeren gebeurt in Excel nog altijd handmatig. Dit kost tijd. En cliché maar waar: tijd = geld. Per project of activiteit ben je behoorlijk wat tijd kwijt aan administratie. Tijd die je aan heel andere zaken had kunnen besteden.
Excel is foutgevoelig
Handmatige invoer is niet alleen tijdrovend, maar ook enorm foutgevoelig. Een verkeerd ingevoerd bedrag, verkeerde verwijzing of onjuiste formule. Een foutje is zo gemaakt. Je kunt daarnaast niet gelijktijdig werken in een Excel-document en het is al snel onduidelijk of je in de meest recente versie aan het werk bent. Ellende gegarandeerd.
Ontbrekende Excel-vaardigheden bij medewerkers
Omdat Excel zo’n bekend programma is, gaat men er al snel vanuit dat iedereen dit wel in de vingers heeft. Dit kan tegenvallen. Waar Excel voor Jaap van de inkoopafdeling al jaren geen enkel geheim kent, beheerst Anneke van de klantenadministratie enkel de basis. Op zich geen probleem, iedereen kan bijleren. Maar is men zich zelf bewust van de eigen beperkingen en zo ja, durven ze dit uit te spreken? Je zult het nooit weten… Maar als jij de gemaakte fouten eenmaal door hebt is het kwaad al geschied.

Uw proces is leidend, niet Excel

Wij helpen bedrijven bij de overstap van Excel naar een software oplossing op maat. Ieder bedrijfsproces is uniek. Waarom zou u dan gaan voor standaardsoftware? Met software op maat heeft u een software-oplossing die naadloos aansluit op uw bestaande systemen en beschikbaar is op elk apparaat en elke locatie.
Samen met u en uw werknemers gaan we aan de slag en realiseren we binnen 2 weken een uniek maatwerksysteem. Door onze oplossingen worden bedrijfsprocessen efficiënter uitgevoerd. Dit zorgt voor tijdsbesparing en een vermindering van het aantal fte. De investering is binnen een jaar terug verdiend.

 

Gratis Analyse

Twijfelt u over de keuze voor maatwerk? We overtuigen u graag.
Wij bieden een gratis analyse aan van uw huidige bedrijfsprocessen en een vrijblijvend voorstel hoe we dit voor u kunnen verbeteren.
Vul onderstaand formulier in of neem direct contact met ons op.

4PROCES realiseert software-oplossingen die renderen!

Meer dan 50 bedrijven gingen u voor

Klantcases

Geef uw bedrijf wat het nodig heeft!

Door een applicatie te maken die aansluit op uw bedrijfsproces kan er slimmer worden gewerkt. Excel sheets zijn overbodig geworden. Veelal worden Excel sheets gebruikt voor zaken waarvoor ze niet bedoeld zijn. Hierdoor gaat er een hoop tijd verloren met zoeken naar informatie. Wij bouwen slimme FileMaker applicaties waardoor informatie voor iedereen binnen handbereik is.
Neem contact op
Klantcases