MS Acces problemen oplossenBij veel bedrijven wordt gewerkt met Microsoft Access: een vertrouwd programma, maar het brengt ook de nodige problemen met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van beheer en onderhoud. Daarnaast is het ook lastig om met meerdere mensen tegelijkertijd in hetzelfde programma te werken. Deze problemen werden aan ons voorgeschoteld in de rubriek Vraag het de expert van INTO business, want veel bedrijven vragen zich af: is er een oplossing voor dergelijke MS Access problemen? Die is er zeker!

MS Access problemen: ook bij thuiswerken
Veel ondernemers lopen tegen problemen aan bij het gebruik van Microsoft Access. Doordat zaken steeds maar weer handmatig moeten worden ingevoerd, is MS Access niet alleen een tijdrovend programma; het is ook behoorlijk foutgevoelig. Komt nog bij dat het onbegonnen werk is om met zijn allen tegelijkertijd in hetzelfde programma te werken: iets wat in deze tijd – waarin er veel wordt thuis gewerkt – bepaald niet ideaal is.

MS Access problemen: de oplossing
Bij 4PROCES kunnen wij uw MS Access database migreren naar ons low code platform FileMaker. Hierbij neemt u afscheid van het oude Access en krijgt u in korte tijd een gebruiksvriendelijke nieuwe applicatie, waarmee u in één keer met al uw medewerkers – waar en wanneer u maar wilt – toegang heeft tot uw documentbeheer. Real time. Via laptop, desktop, tablet én telefoon!

Realtime applicatie
Om een voorbeeld te noemen: stelt u zich voor dat u een installatiebedrijf heeft. Uw kantoorpersoneel werkt thuis, maar uw monteurs zijn onderweg. Met Microsoft Access koppelt de monteur, na afloop van zijn werkzaamheden, de stand van zaken door aan de medewerker van kantoor die op dat moment thuis werkt. Deze voert vervolgens een en ander weer handmatig door in het systeem. Met een door ons gemaakte applicatie kan dit veel gemakkelijker en zijn MS Access problemen voortaan verleden tijd. De monteur voert namelijk in de nieuwe situatie zelf de actuele stand van zaken in de applicatie door, waardoor zijn collega’s direct (real time) op de hoogte zijn. Handig en scheelt een hoop tijd!

Gratis analyse
Wilt u ook een software applicatie die naadloos aansluit op uw bedrijfsproces? 4PROCES helpt u graag verder. Vraag onze gratis analyse aan en kom er direct achter waar u aan toe bent!

Neem contact op