Nieuw: Claris FileMaker 19.3.1

Claris Filemaker 19.3.1Update voor 19.3.2 beschikbaar per 20 juli 2021

Op 23 juni 2021 lanceerde Claris hun nieuwe versie: Claris FileMaker 19.3.1. Deze release focust zich hoofdzakelijk op algemene verbeteringen van hun product op de verschillende platformen waar de applicaties op kunnen draaien: Mac, Windows, Linux en cloud.

Wanneer 4PROCES uw applicatie gebouwd heeft, merkt u geen wezenlijk verschil door deze update. De nieuwe features zijn vooral relevant voor de ontwikkelaar; inhouse of bij ons op kantoor. Wel profiteert u met 19.3 van de algemeen verstevigde basis. Ook heeft FileMaker enkele bugs opgelost die voorheen af en toe het vastlopen van de applicatie veroorzaakte.

Werkt u met een oudere versie van FileMaker? Neem eerst contact op met uw consultant of ontwikkelaar voordat u de update installeert.

Enkele highlights van FileMaker 19.3.1

Uitbouwen met Javascript
Naast de low-code ontwikkeling, geeft de nieuwe release meer mogelijkheden om met JavaScript verrijkingen toe te voegen aan applicaties.
Bij 4PROCES zit al een Java-team klaar om deze mogelijkheid optimaal te benutten.

Apple silicon support
De prestaties zijn geoptimaliseerd voor Apple silicon computers, zonder afbreuk te doen aan gebruikers met Intel-based Mac-producten.

Veiligheidsupdates
Er zijn verschillende veiligheidsupdates doorgevoerd. Zowel om kwetsbaarheden van de server tegen te gaan als bij gebruik van FileMaker WebDirect.

FileMaker Server op Ubuntu Linux
De data migratie-tool en FileMaker Server zijn nu beschikbaar voor Ubuntu Linux.

FileMaker Server op CentOS
Vanaf 19.3.1 wordt CentOS niet langer ondersteund. Draait u hierop? Voer dan geen update uit. U kunt met FileMaker Server 19.1.2 en 19.2.1 nog wel op CentOS draaien.

Gebruikersgemak

Voor de 19.3.1 update heeft FileMaker ook verschillende klachten van gebruikers en ontwikkelaars aangepakt. Zo laden documenten nu sneller, zijn uitgelogde gebruikers niet langer zichtbaar in het Admin Console en zijn verschillende oorzaken van het vastlopen of spontaan afsluiten van de applicatie verholpen. De volledige lijst met updates kunt u vinden in de release notes van Claris Filemaker 19.3.1.

UPDATE Claris FileMaker Pro 19.3.2

Per 20 juli is de update voor FileMaker Pro 19.3.2 beschikbaar. De volgende bugs zijn opgelost die in 19.3.1 zaten:

  • In Windows waren PDF’s binnen interactieve velden niet zichtbaar
  • In macOS gaf de quick start een leeg scherm
  • Sommige Apple silicon gebruikers kregen bij opstarten van FileMaker eerst een error-bericht
Gratis analyse

Interesse in een (uitbreiding van uw) FileMaker-applicatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse. Dan kijken we met u naar de knelpunten in het bedrijfsproces en wat een 4PROCES applicatie voor u kan betekenen.

Neem contact met ons op