Twee factor authenticatie op een bedrijfsapplicatie met FileMaker

Om bedrijfs- of klantgegevens in uw applicatie extra te beveiligen, kunt u kiezen voor een twee factor authenticatie (2FA) – ook wel bekend als twee staps verificatie. Hiermee moet een gebruiker zich op twee verschillende manieren kenbaar maken voordat hij of zij kan inloggen in het systeem.

Twee factor authenticatie via sms

4PROCES FileMaker twee factor authenticatieBij 4PROCES kunnen we een 2FA inbouwen waarbij je inlogt met een code die per sms binnenkomt op je mobiel. Inloggen gaat dan als volgt:

  1. Open de applicatie
  2. Maak de gebruiker kenbaar via inloggen per wachtwoord
  3. Hij/zij ontvangt een unieke code per sms die korte tijd geldig is
  4. Voer de code in
  5. De gebruiker heeft toegang tot de applicatie
Betere beveiliging

Op deze manier zijn gegevens beter beveiligd, omdat ongewenste gasten twee codes moeten ontrafelen voordat ze kunnen inloggen. Met 2FA is alleen een wachtwoord achterhalen niet langer voldoende; een hacker moet ook (binnen het krappe tijdsslot) toegang hebben tot de mobiele telefoon met unieke code.

Wettelijke verplichting tot beveiligen persoonsgegevens

Sinds de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is in Nederland  heeft ieder bedrijf dat persoonsgegevens opslaat de verplichting om deze naar hun beste kunnen te beveiligen. Een twee factor authenticatie is niet bij wet verplicht, maar wel een goede manier om gegevens nog beter te beveiligen en zo de kans op een datalek te verkleinen.

 

Wilt u graag een twee factor authenticatie toevoegen aan uw FileMaker applicatie? Neem contact met ons op (mail of bel met 0252-794001), dan implementeren we een nog betere beveiliging van uw systeem.