“De keuze voor 4PROCES was gelukkig niet moeilijk, waardoor we de opgedane kennis snel konden toepassen”.

– Nataly van Eykel, Directeur Makelaarsvereniging Amsterdam

Het succesverhaal van:

MVA – Makelaarsvereniging Amsterdam

Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) is dé beroepsorganisatie van makelaars en taxateurs in de Metropoolregio Amsterdam.

De MVA is de grootste afdeling van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs (NVM). Bij MVA zijn bijna 600 makelaars, taxateurs en kandidaat-makelaars aangesloten, die werken volgens de regels van de NVM. Dat doen zij al meer dan 140 jaar (MVA is in 1877 is opgericht).

Alle aangesloten leden zijn ook lid van de NVM en zijn o.a. werkzaam in Amsterdam, Abcoude, Aalsmeer, Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Landsmeer, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn, Waterland, de Zaanstreek en Zwanenburg.

De uitdaging

Het vervangen van de bestaande CRM-applicatie

Op het moment dat je huidige CRM-leverancier aangeeft te stoppen met het beheer dan heb je een behoorlijk uitdaging, aldus Nataly van Eykel, directeur MVA. “Dit terwijl we net een langdurig traject achter de rug hadden om het pakket te vernieuwen”. Het nieuwe CRM-pakket voorziet in het faciliteren van alle aangesloten leden, dit is onderdeel van de belangrijkste pijler binnen MVA, het ledenbelang.

Via het web-portal kunnen de aangesloten leden alle noodzakelijke informatie vinden (lidmaatschappen, nieuwsberichten, facturen, vergaderschema’s etc.). Verder ondersteunt het CRM ook een efficiënte workflow richting de diverse kennis commissies, waarbij leden zich niet alleen kunnen aanmelden voor vergaderingen, maar ook de noodzakelijk stukken kunnen inzien. Verder ondersteunt de nieuwe applicatie de MVA bij het beheer van de leden vanuit de diverse certificeringsprogramma’s en kan de MVA haar leden informeren op het moment dat wettelijke certificaten verlopen.

 

De agile aanpak waarmee 4PROCES op basis van het FileMaker platform de nieuwe CRM- applicatie heeft ontwikkeld sluit naadloos aan op de bedrijfsprocessen van MVA. Vanuit de gedachte dat de CRM-applicatie de informatie over de leden beheerd wordt er voorzichtig gekeken naar een aansluiting met de MVA Academie. Via de MVA Academie biedt MVA haar leden diverse trainingen o.a. op het gebied van de makelaardij, erfpacht en expatondersteuning.

 

Ook voor de eigen medewerkers is de nieuwe CRM-oplossing een welkome en efficiënte aanvulling. Door o.a. koppelingen met Exact Online en Mailchimp is financiële en marketing (mail) informatie beter te beheren en via het nieuwe dashboard direct inzichtelijk. “we hebben nu één systeem waarmee we alles kunnen”.

“Met de lessen uit het verleden wisten we precies wat we wel en wat we niet wilde. Het team van 4PROCES begreep onze vraag en kwam met een passend voorstel wat ze in de uitvoering volledig hebben waargemaakt. De transparante manier van werken, de korte lijntjes en persoonlijke aanpak sluiten perfect aan bij de MVA-organisatie”.

Nataly van Eykel
– Directeur Makelaarsvereniging Amsterdam

Meegroeien met je bedrijfsprocessen

Veranderden je bedrijfsprocessen? Geen probleem. De applicatie groeit met je bedrijf mee.

Doorontwikkeling

Door de flexibiliteit van het Low-Code FileMaker platform kan een applicatie ieder moment uitgebreid of aangepast worden. Zo kunnen we nieuwe wensen en ideeën snel vertalen naar onze processen op het moment dat onze klanten daarom vragen.

Flexibiliteit

Verschillende handelingen verrichten zonder complicaties in de applicatie. Het Low-Code FileMaker platform maakt het mogelijk.

 

Auteur: Henk van Ewijk

 

Inzicht

Overzicht over de lopende acties is cruciaal voor een soepel lopende operatie. Door de Claris FileMaker applicatie en het dashboard hebben we real-time inzicht in de laatste status.

Ontdekken hoe we kunnen helpen?

Het is onze missie om bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en we kijken uit naar de mogelijkheid om dat ook voor jou te doen.