“Binnen onze hectische organisatie heeft 4PROCES ons snel op weg geholpen”.

– Iris Jansen, Algemeen directeur en eigenaar Zusterz

Het succesverhaal van:

Zusterz

In de wereld waarin Zusterz opereert zien we een interessante ontwikkeling. Terwijl de schaarste op (zorg) personeel toeneemt zien we de groei van zelfstandige zzp’ers toenemen. De achterliggende gedachte van vrijheid in het kiezen van zorginstellingen, werktijden en regelmatig de onvrede over hun eigen werkgever lijken daarin de grote motivator.

Zusterz is een aantal jaren geleden ingesprongen op dit thema en faciliteert deze zzp’ers bij de inzet bij zorginstellingen en cliënten en “ontzorgt” hen op administratief gebied. Daarbij speelt aandacht voor de mens achter de zelfstandige zzp’er een cruciale rol. Dat Zusterz dit succesvol doet, bewijst de forse groei van het aantal aangesloten zelfstandige zzp’ers.

Uitdagingen voor de toekomst

Een toenemende vraag naar zorg – maar ook de toenemende schaarste aan zorgpersoneel – maakt ons werk uitdagend. Met aandacht voor de mens en een gebruiksvriendelijke bedrijfsapplicatie voor zowel de medewerkers van Zusterz als de zzp’ers hopen we de aangesloten zzp’ers te behouden en dat nieuwe zelfstandige zzp’ers uiteindelijk voor Zusterz kiezen.

De uitdaging

Meer efficieny bij Zusterz en gebruikersgemak voor zzp’ers

De keerzijde van groei binnen Zusterz is de toename van het aantal administratieve handelingen, mede door het maatwerk wat we hanteren richting de zorginstellingen. Met de wetenschap dat harder werken geen optie is moest het slimmer en efficiënter. Daarbij lag de nadruk op een aantal processtappen zoals de registratie van de zzp’ers, het aanleveren van noodzakelijke en wettelijke documenten richting zorginstellingen en net zo belangrijk het beheer op deze noodzakelijke documenten (certificaten, VOG, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering etc.).

Daarnaast moest, mede ingegeven door schaarste in het vinden van goede gecertificeerde zorg zzp’ers, er een gebruiksvriendelijke oplossing komen die zzp’ers ontzorgt bij hun administratieve werkzaamheden, zonder afstand te doen van de basisprincipes binnen Zusterz en kwaliteit. Zo houden we tijd beschikbaar om persoonlijke aandacht te geven aan de zzp’er.

Dit waren uiteindelijk de uitgangspunten bij de start van het project.

Met hun pragmatische aanpak binnen onze hectische organisatie heeft 4PROCES ons snel op weg geholpen bij het realiseren van onze wensen”

Iris Jansen
– Algemeen directeur en eigenaar

Zusterz aan het woord

Iris Jansen – Algemeen directeur en eigenaar

We zochten voor onze wensen een organisatie die ons op een pragmatische manier kon ondersteunen met het realiseren van een oplossing voor onze wensen. Het team van 4PROCES begreep dat en met hun hands-on aanpak hebben ze dat bewezen. Alle werkzaamheden gebeuren bij ons op locatie wat bijdraagt aan een efficiënte manier van communiceren. Zodra onderdelen klaar zijn kunnen we deze testen en bijsturen waar nodig. Daarmee bevorderen we niet alleen een korte doorlooptijd maar verhogen we ook het draagvlak bij de collega’s.

Na de oplevering van het Backend (workflow) gedeelte zijn we nu bezig met de voorkant (portal) waarmee onze zzp’ers op een eenvoudige manier hun gegevens en noodzakelijke documenten kunnen aanleveren. Ook die ontwikkeling verloopt naar wens.

Het Filemaker platform als oplossing

Aan de hand van diverse workshops hebben we samen met een team van Zusterz o.l.v. Iris Jansen en Annette Merks de diverse processen in kaart gebracht en behoeftes vastgelegd. In kleine stappen hebben we vervolgens de nieuwe applicatie ontwikkeld.

De oplossing op basis van het FileMaker platform staat niet alleen garant voor een efficiënt registratie en beheerproces van de zelfstandige zzp’er maar levert ook een bijdrage aan een up-to-date zorgdossier richting aanvragende zorginstelling. Inmiddels maakt de 2 afdeling administratie en planning gebruik van de nieuwe applicatie. Binnen enkele weken kunnen ook de externe zzp’ers gebruik maken van het nieuwe webportal. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in een efficiënte administratieve keten voor zowel de Zusterz medewerkers als de aangesloten zzp’ers.

Inzicht

Overzicht over de lopende acties is cruciaal voor een soepel lopende operatie. Door de FileMaker applicatie en het dashboard hebben we real-time inzicht in alle stappen van het productieproces.

Doorontwikkeling

Door de flexibiliteit van het Low-Code FileMaker platform kan een applicatie ieder moment uitgebreid of aangepast worden. Zo kunnen we nieuwe wensen en ideeën snel vertalen naar onze processen op het moment dat onze klanten  daarom vragen.

Flexibiliteit

Verschillende handelingen verrichten zonder complicaties in de applicatie. Het Low-Code FileMaker platform maakt dit mogelijk.

 

Auteur: Henk van Ewijk

 

Meegroeien

Veranderen je bedrijfsprocessen? Geen probleem. De applicatie groeit met het bedrijf mee.

Ontdekken hoe we kunnen helpen?

Het is onze missie om bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en we kijken uit naar de mogelijkheid om dat ook voor jou te doen.