“Nu een totaaloverzicht met één druk op de knop”.

– Winfried Versluis, Zwettulips

Het succesverhaal van:

Zwettulips

De naam zegt het al Zwettulips focust zich sinds 1989 op tulpen. Zij brengen tulpen tot bloei het hele jaar door waarbij gebruik wordt gemaakt van vernieuwende milieuvriendelijke productiemogelijkheden. Met een zeer flexibel logistiek proces (van order tot levering) behoren zij tot een toonaangevende speler in de sector waarbij er jaarlijks miljoenen tulpen in een groot assortiment worden gekweekt.

Digitalisering excellijsten

In een organisatie als Zwettulips vormt data een cruciale bron voor de operatie. Daarbij werd vooral gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid Excellijsten. De grote hoeveelheid handmatige werkzaamheden en het ontbreken van de meest recente informatie op het moment dat dit nodig was waren voor de directie van ZwetTulips het signaal om na te denken over digitalisering. Voorwaarde een gebruiksvriendelijke oplossing die goed aansloot bij de organisatie en de mensen die er werken. Door de FileMaker oplossing die door 4PROCES is ontwikkeld hebben de medewerkers weer meer plezier in hun werk en heeft men weer real-time inzicht in de beschikbare informatie (data).

125 mln

Tulpen

34

Medewerkers

145000

Fust

14

Landen

Excel sheets

In Excel hadden we het overzicht niet. Sinds we de FileMaker applicatie van 4PROCES hebben we real-time inzicht in de beschikbare informatie. Ook het verwerken van data gaat in de nieuwe applicatie veel eenvoudiger dan we voorheen deden met Excel.

 

Data

Alle data zijn ten alle tijden te raadplegen en word veilig bewaard conform de eisen vanuit de ISO27001 normering.

Planning

Het verwerken van 125 miljoen tulpen vraagt om een strakke planning. De planningsmodule die door 4PROCES is ontwikkeld ondersteunt ons daarin en sluit volledig aan bij de wensen van de planningsafdeling. Simpel, eenvoudig en erg overzichtelijk.

Inzicht

Inzicht in de juiste informatie is voor Zwettulips van groot belang. Door de FileMaker applicatie hebben we real-time inzicht en kunnen we direct bijsturen wanneer de situatie daar om vraagt.

FileMaker

Met het dynamische FileMaker platform hebben we voor Zwettulips een applicatie ontwikkelt die volledig voldoet aan haar wensen en eisen. Daardoor kunnen we eenvoudig aanpassingen doen als de processen daarom vragen. Vraagt de markt om verandering? Dan veranderd FileMaker met de organisatie mee.

Proces

Slechte processen automatiseren blijven slechte processen. Door kritisch naar de processen te kijken hebben we bij de start een aantal bedrijfsprocessen kunnen vereenvoudigen om deze daarna te vertalen naar het FileMaker platform. Een aanpak die volledig aansluit bij onze 3V’s Vereenvoudigen, Verbeteren, Versnellen.

API

Naast FileMaker gebruikt Zwettulips ook andere applicaties. De FileMaker API maakt gegevensuitwisseling met elke gewenste databron mogelijk waardoor we informatie maar één keer hoeven in te geven en we altijd de beschikking hebben over de meeste recente data.

Fine-tuning

Na de live-gang zijn we in staat om snel kleine aanpassingen te maken om zo de puntjes op de i te zetten. Fine-tuning terwijl de klant ermee werkt en hiermee direct resultaat boekt.

Rapportage

Real-time inzicht in de juiste informatie stond hoog op de prioriteitenlijst van de directie. Met de door 4PROCES ontwikkelde FileMaker applicatie kan Zwettulips op elk niveau en op elk moment van de dag de actuele informatie inzien. Met de ontwikkelde rapportagetool is iedereen binnen de organisatie en waar nodig erbuiten op de hoogte van de laatste status.

Monitoring

Optimalisering zodra dit kan is de wens van iedere ondernemer. Met real-time inzicht in de actuele data en het monitoren van de processen kan men bijsturen waar nodig. Met de combinatie van monitoring en data heeft Zwettulips de middelen in handen om het productieproces steeds verder te optimaliseren.

Ontdekken hoe we kunnen helpen?

Het is onze missie om bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en we kijken uit naar de mogelijkheid om dat ook voor jou te doen.