“Met de consultant van 4PROCES loopt ons project fantastisch”.

– Marcel Hogervorst, Stokvis Group

Het succesverhaal van:

Stokvis Group
Totaaloplosser voor industriële aandrijvingen en besturingen, Voorhout.

Stokvis Group telt 12 bedrijven, waaronder Elsto Drives & Controles, EMCÉ en Wiegel. Stokvis Group levert en produceert standaard, maar ook hooggespecialiseerde aandrijvingen en de daarbij behorende besturingsoplossingen. De producten die Stokvis produceert zijn maatwerk, divers en vaak projectgebonden. Een technisch bedrijf met meer dan 55 jaar expertise, maakt dat Stokvis Group de ideale co-engineerings partner is.

De uitdaging

Inspelen op veranderingen

Stokvis is een groot en divers bedrijf. Door de snel veranderende klantenvraag en marktontwikkelingen ontstond er een toenemende behoefte aan het digitaliseren van de interne processen richting de bestaande ERP oplossing. Daarbij heeft Stokvis gekozen voor het FileMaker platform. Binnen Stokvis wordt gewerkt met een DevOps aanpak waarbij er intensief wordt samengewerkt tussen de processpecialisten van Stokvis en de FileMaker specialisten van 4PROCES.

We begonnen met het bouwen van een ticketsysteem, ook om te kijken wat 4PROCES daadwerkelijk voor ons kan betekenen. Het bouwen van de verschillende applicaties blijft mensenwerk. De consultant van 4PROCES werkt bij ons op detacheringsbasis, 2 dagen in de week, en dat bevalt ons heel goed.”

Marcel Hogervorst
– Manager Projecten, Workflow & Kwaliteit

Diverse projecten

Bij Stokvis worden er 10 verschillende business-logic applicaties gebouwd. Er wordt onder andere een vijftal primaire bedrijfsprocessen ontwikkelt die ERP en CRM gerelateerd zijn, waaronder PIM, CMS en BMS. Ook worden er een vijftal interne bedrijfssystemen ontwikkeld als ondersteuning van de bedrijfsprocessen zoals HRM, een ticketsysteem en AVG. Zo worden de processen vereenvoudigd, versneld en verbeterd.

Blijven doorontwikkelen

Bij Stokvis Group worden de applicaties ontwikkeld op detacheringsbasis. Dit is gunstig want zo kunnen er direct aanpassingen worden gemaakt waar nodig en goed op de bedrijfsprocessen worden afgestemd. De applicaties naast het ERP systeem, worden op maat ontwikkeld naar de business logic van Stokvis. De consultant van 4PROCES ontwikkelt 2 dagen in de week op locatie. Zijn jullie ook opzoek naar een nieuwe applicatie op detacheringsbasis? Neem contact met ons op!

FileMaker

Door het gebruik van het FileMaker platform Low-Code wordt er een business logic applicatie gebouwd die verschillende datastromen combineert.

Gebruikers

Er zullen 40 medewerkers direct in het FileMaker platform werken. Dit wordt zo ontwikkeld dat iedereen hiermee kan werken.

Flexibel

Doordat er zoveel verschillende applicaties worden ontwikkeld zorgt 4PROCES ervoor dat het flexibel blijft en met het bedrijf mee kan groeien.

Vertaalslag

Een applicatie dat ervoor zorgt dat de geleverde informatie wordt vertaald zodat de medewerkers intern het kunnen begrijpen en lezen.

Ontdekken hoe we kunnen helpen?

Het is onze missie om bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en we kijken uit naar de mogelijkheid om dat ook voor jou te doen.