“De geleerde lessen helpen ons om sneller stappen te maken met gewenst eindresultaat”

– Martijn van Boxel – United Rentals

United Rentals Europe

Het succesverhaal van:

United Rentals logo

Zevenberschen hoek

United Rentals Europe

Met onder andere een vestiging in Zevenbergschen Hoek, is United Rentals Europe met 38 branches in Europa en 1.500 verhuurlocaties wereldwijd, het grootste verhuurbedrijf van materieel ter wereld. Met een zeer toegewijd team van specialisten worden de diverse Europese branches vanuit het Nederlandse Support Office bediend.

Voortbouwend op een rijke historie, gebaseerd op het tijdelijk opslaan van vloeistoffen, is United Rentals Europe nu industrieleider in vloeistof -en stroomoplossingen. De dienstverlening is daarbij gericht op een groeiend aantal industrieën, zoals raffinaderijen, chemie, olie & gas exploratie en Bouw & Infrastructuur.

Mede door de groeiende marktvraag naar complete oplossingen heeft United Rentals Europe haar productassortiment uitgebreid. Het assortiment is vanuit de bekende ‘Baker’ Tank uitgebreid naar geïntegreerde oplossingen voor het opslaan, overbrengen en behandelen van vloeistoffen. Daarnaast zijn er ook power solutions, zoals het leveren van tijdelijk stroomvoorziening toegevoegd aan het assortiment.

De uitdaging

Meer transparantie en overzicht

In de transitie van het alleen leveren van kabels en slangen naar een dienstverlener met volledige oplossingen was er een noodzaak om een efficiency slag te maken. Deze had vooral betrekking op het vastleggen van certificeringsinformatie t.b.v. slangen (en eventueel later van kabels). Deze registratiefunctionaliteit ontbrak in het systeem dat vanuit het moederbedrijf in Amerika wordt ingezet.

Door het creëren van een nieuw webportal en het achterliggende Hose & Cable Management system kunnen niet alleen de certificeringsgegevens aan slangen (en later ook kabels) worden gekoppeld, maar kan men ook het certificeringsproces monitoren.

Met de nieuwe functionaliteit hebben de medewerkers op de vestiging inzicht in de meest recente data. Door ook leveranciers en keuringsinstanties toegang te geven tot het systeem kunnen zij direct materiaal -en certificeringsinformatie toevoegen waardoor ook die informatie sneller beschikbaar is.

Met de nieuwe oplossing is het materieel sneller inzetbaar voor nieuwe projecten en kunnen doorlooptijden worden verkort.

De markt verandert en wij veranderen mee als het gaat om een transitie van het alleen leveren van materieel naar het aanbieden van complete oplossingen”

Martijn van Boxel
– Process Improvement Manager

De oplossing

Aan de hand van diverse workshops hebben we samen met een team van United Rentals Europe, o.l.v. Martijn van Boxel (Process Improvement Manager) de diverse processen in kaart gebracht. Daarbij is ook gekeken naar de integratie met de hardware (printers) van Altec. Een boeiende opdracht, omdat er geen referentiekader was. In kleine stappen is in middels het nieuwe web portal en achterliggende Hose & Cable Management System gerealiseerd.

Daarnaast was er aandacht voor:

  • Het aansturen van de speciale printers om deze informatie op labels te printen (per slang worden er 8 labels geplaatst)
  • Het registreren van de slangen en kabels op order- en/of testcontracten door de Operations medewerkers doormiddel van scannen van de labels met een mobiele telefoon.
  • Het registreren van visuele inspecties op zichtbare beschadigingen.

Uitgangspunt van het nieuwe Hose & Cable Management System is dat op het moment het materieel als compleet pakket de vestiging verlaat, deze voldoet aan de hoogste veiligheid -en kwaliteitseisen. Tweede belangrijke voorwaarde was dat alle betrokken partijen op het gebied van uitvoering (leveranciers en keuringsinstanties) informatie aan de keten kunnen toevoegen op basis van een overeengekomen format.

Vanuit de nieuwe situatie heeft zowel de klant als het backoffice (Operations) inzicht in de meest recente productdata (incl. certificaten) zodat men de opdrachtgever een unieke klanten ervaring kan aanbieden (First Time Right).

United Rentals aan het woord

Martijn van Boxel – Process Improvement Manager

“Het proces om te komen tot de gewenste oplossing was niet altijd eenvoudig. En zeker in het begin was het zoeken naar een balans in het delen van de kennis, de investering (kosten en tijd) en het managen van de verwachtingen. De geleerde lessen helpen ons nu om sneller stappen te maken met het gewenst eindresultaat”.

Uitdagingen voor de toekomst

Met de stijgende energieprijzen, productiekosten en uurlonen en een toenemende schaarste op de arbeidsmarkt blijft het een uitdaging om te opereren tegen marktconforme prijzen. Daarom zal een efficiënte logistieke keten nog belangrijker worden. Aan onze kant zal dat betekenen dat het proces dat wij nu succesvol hanteren voor de slangen ook ingezet gaat worden voor de kabels die wij leveren als onderdeel van onze oplossing. Met het Hose & Cable Management System zetten we een belangrijke stap om onze klanten ook in de toekomst te voorzien van kwalitatief hoogwaardige oplossingen.

Meegroeien met je bedrijfsprocessen

Veranderen je bedrijfsprocessen? Géén probleem. De oplossing groeit met je bedrijf mee op het moment dat de markt erom vraagt.

Doorontwikkeling

Door de flexibiliteit van het Low-Code FileMaker platform kan een applicatie ieder moment uitgebreid of aangepast worden. Zo kunnen we nieuwe wensen en ideeën snel vertalen naar werkende oplossingen en stimuleren we de samenwerking tussen verschillende afdelingen (sales, logistiek, Finance).

Flexibiliteit

Verschillende handelingen verrichten zonder complicaties in de applicatie. Het Low-Code FileMaker platform maakt het mogelijk.

 

 

 

 

Auteur: Henk van Ewijk

Inzicht

Overzicht hebben over alle lopende acties zijn cruciaal voor een soepel lopende operatie. Door de FileMaker applicatie heb je niet alleen inzicht in de meest recente data maar kunnen we ook ingrijpen op het moment daarom vraagt. Net de stapje voorzijn als het om service gaat.

Samen met een team van United Rentals Europe zijn de diverse processen in kaart gebracht en hebben we ervoor gezorgd dat zowel klant als operations inzicht heeft in de meest recente productdata

Ontdekken hoe we kunnen helpen?

Het is onze missie om bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en we kijken uit naar de mogelijkheid om dat ook voor jou te doen.