Vervang Excel met bedrijfssoftware op maat

Zorg er met op maat gemaakte bedrijfssoftware voor dat informatie altijd up-to-date is. Ons FileMaker platform is een geschikt alternatief voor onder meer Excel, maar ook voor andere legacy software.

Een applicatie op maat als alternatief voor Excel

Een transparante informatievoorziening is cruciaal voor een efficiënte bedrijfsvoering. Maar dreig je door de groeiende hoeveelheid Excellijsten en kennis die enkel in de hoofden van medewerkers zit, het overzicht te verliezen? Dan is het tijd om de overstap te maken naar maatwerk bedrijfssoftware als alternatief voor Excel.

Software als alternatief voor Excel in diverse branches

Of je nu actief bent in de logistiek, de bouw, de Agrosector of financiële dienstverlening, de informatie moet op orde zijn. Met onze op maat gemaakte software zorgen we ervoor dat de informatie altijd up-to-date is. Ons FileMaker platform is een geschikt alternatief voor onder meer Excel, maar ook voor andere legacy software. Met onze software zorgen we ervoor dat informatie (data) altijd beschikbaar is en bedrijfsprocessen te allen tijde inzichtelijk en transparant zijn voor iedereen binnen de organisatie.

Wat zijn de voordelen van bedrijfssoftware als alternatief voor Excel?

Tijdsbesparing

Op basis van “first time right” je werkzaamheden uitvoeren. Met als resultaat niet alleen een tevreden medewerker, maar zeker ook een optimale klantbeleving

Productiviteit

Je werk uitvoeren op basis van de meest recente informatie. Een belangrijke voorwaarde om je taken efficiënt uit te voeren.

Meten is weten

Een transparante informatievoorziening is cruciaal voor een efficiënte bedrijfsvoering. In kunnen spelen op veranderingen op het moment dat het nodig is en acteren op basis van real time data en feiten.

Kennisborging

De laatste informatie beschikbaar voor iedereen die er mee moet werken ook als medewerkers “even” niet beschikbaar zijn i.v.m. vakantie, ziekte etc.

De dubbele betekenis van Excelleren

Soms kan één woord veel meer lading hebben dan je in eerste instantie zou verwachten. Vanuit een optimistische kijk zou je als bedrijf heel graag willen excelleren. Het staat immers voor succes, de beste zijn en daarmee bijna automatisch voor een gezonde bedrijfssituatie.

Maar soms slaat euforie om in wanhoop als je alleen het woord Excel uit het werkwoord excelleren neemt. Vooral als je door de groeiende hoeveelheid Excellijsten het overzicht dreigt te verliezen. Nu kan er veel met Excel dus daar is niks mis mee, maar op het moment dat veel van die (Excel) kennis in de hoofden van medewerkers zit en minder of zelfs niet beschikbaar is nemen de uitdagingen toe. Je operatie moeten runnen op basis van informatie die niet up-to-date of zelfs niet beschikbaar is, kan immers grote gevolgen hebben. Veel (groeiende) bedrijven zijn dan ook genoodzaakt om de overstap te maken naar een alternatief voor Excel.

Ontdekken hoe we jou kunnen helpen?

Deze bedrijven gingen je al voor:
 

Software als alternatief voor Excellijsten binnen jouw bedrijf

Wil jij ook weer ouderwets excelleren in datgene dat jou succesvol maakt en zit Excel je (soms) in de weg? De overstap naar de maatwerk bedrijfssoftware van 4PROCES als alternatief kan jou verder helpen. Dat dit zeker geen kostbare transitie hoeft te zijn, hebben wij onder andere bewezen met de implementaties van FileMaker bij eerdere relaties. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen, kijk dan gerust eens bij onze klantcases.

Succesverhalen

Onderstaande klanten gingen je voor en maken dagelijks gebruik van de oplossingen binnen de bedrijfssoftware. Het resultaat? Tevreden medewerkers en klanten die weer volledig in control zijn.

Vervangen van
Excellijsten
door één portaal

We deden het voor
Qlip

CRM-applicatie die
naadloos aansluit

We deden het voor
Makelaarsvereniging Amsterdam

Verouderde software vervangen?

We helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op om de
mogelijkheden te bespreken!

Klantervaringen

We delen graag een aantal van de projecten die we succesvol mochten opleveren. Je klant als ambassadeur, dat wil toch iedere ondernemer!

Benieuwd hoe maatwerk bedrijfssoftware in jouw branche kan werken?

Informatie altijd via één centraal punt

"Er was geen eenduidige manier van werken voor zowel de klanten van Qlip als de eigen medewerkers. Het vervangen van de Excellijsten door één portaal zorgde ervoor dat alle informatie altijd via één centraal punt binnen zou komen."

- Erik Bos, ICT Manager Qlip

Goede samenwerking stond centraal

"De keuze voor 4PROCES was gelukkig niet moeilijk, waardoor we de opgedane kennis snel konden toepassen."

- Nataly van Eykel, Directeur Makelaarsvereniging Amsterdam

Klaar voor de toekomst

"Met 4PROCES als partner en het Claris Filemaker platform als oplossing zijn we klaar voor de toekomst en maken wij wederom standaard bijzonder!"

- Manuel van Velthuijsen, Algemeen Directeur Thijs Standbouw

Informatiecentrum

Ons doel is om tijdsintensieve, risicovolle en repetitieve handmatige bedrijfsprocessen te automatiseren en digitalisering van processen te bevorderen. Hoe we dit doen? We vertellen je er graag meer over!

Hoe gaan we te werk?

We gaan graag in gesprek met de medewerkers, kijken rond op de werkvloer en stellen (kritische) vragen. De werkvloer is voor ons cruciaal, daar gebeurt het immers. Op basis van het complete beeld realiseren we onze oplossingen die naadloos jullie bedrijfsprocessen ondersteunen.

Hoe wordt Low-Code ingezet?
Bij 4PROCES maken we gebruik van Low-Code software development om onze bedrijfssoftware op maat te ontwikkelen. Low-Code maakt het mogelijk om op snelle en efficiënte wijze aan de slag te gaan waardoor de bedrijfssoftware betaalbaar blijft. Daarnaast biedt Low-Code eindeloos veel mogelijkheden, waardoor we unieke bedrijfsproblemen op kunnen lossen.
Wat zijn de voordelen van een eigen webportaal?

Een webportaal is voor relaties en medewerkers dé manier om met jouw bedrijf te communiceren. Het vormt als het ware de virtuele entree van je organisatie. Het is dan ook van groot belang dat het webportaal gebruiksvriendelijk is voor zowel medewerkers als klanten, dat het de juiste uitstraling heeft en dat het volledig aansluit op de diensten en processen binnen jouw organisatie. Hier helpen we je bij 4PROCES graag bij!

Hoe wordt FileMaker ingezet?

Om hoogwaardige applicaties op maat te bouwen gebruiken wij het welbekende softwareprogramma FileMaker. Met ons FileMaker platform automatiseren wij tijdsintensieve, risicovolle en vaak saaie handmatige bedrijfsprocessen. Zo maken we bedrijfsprocessen inzichtelijk en transparant voor iedereen binnen de organisatie en zorgen we ervoor dat informatie altijd up-to-date is. Zo is jouw bedrijf klaar voor de toekomst.

Binnen welke branches is 4PROCES actief?

Bij 4PROCES zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van bedrijfssoftware op maat voor diverse branches. Of je nu actief bent in de logistiek, de bouw, de Agrosector of financiële dienstverlening, de informatie moet op orde zijn. Doordat we de software volledig op maat ontwikkelen, kunnen we inspelen op diverse branches en unieke behoeften.

Wat zijn de voordelen van maatwerk software?
Door de schaalbare Low-Code software kan ieder bedrijfsproces op efficiënte wijze in de bedrijfsapplicatie worden opgenomen. Zo worden diverse handmatige taken geautomatiseerd, wat de efficiëntie en productiviteit binnen de gehele organisatie bevordert. De uitkomst? Tevreden medewerkers en tevreden klanten.

Wil je meer informatie, laat het ons weten! →